Support My Blog

Wednesday, August 31, 2011

MERDEKA RAYA

HARI INI 31 OGOS 2011 ADALAH MERUPAKAN HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 54 DAN JUGA JATUH PADA 2 SHAWAL 1432 HIJRAH IAITU SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI HARI KEDUA. SAYA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI MERDEKA KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG DAN RAKYAT MALAYSIA SEMPENA TARIKH INI SEMUGA NEGARA KITA AKAN TERUS MAJU, SELAMAT DAN BERJAYA DIDALAM MENGHADAPI CABARAN PADA MASA AKAN DATANG. SAYA FIKIR MALAYSIA MAMPU TERUS MAJU DALAM PELBAGAI SEKTOR JIKA PERPADUAN DAN KESTABILAN POLITIK TERUS DIPUPUK DAN KUKUH. SEKTOR PERTANIAN NEGERA AKAN TERUS MENJADI SATU DARIPADA SEKTOR YANG PERLU DIBERIKAN PERHATIAN OLEH KERAJAAN DAN MEREKA YANG TERLIBAT DENGAN SEKTOR INI DENGAN MENINGKATKAN PRODUKTIVITI DAN MENJAMIN BEKALAN MAKANAN DALAM NEGARA MENCUKUPI.


SEKTOR PERTANIAN NEGARA DISUMBANGKAN OLEH PERLADANGAN KELAPA SAWIT SEBAGAI SEKTOR YANG SANGAT PENTING DISAMPING TANAMAN GETAH, TANAMAN MAKANAN UTAMA (PADI , BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN) , PERIKANAN (LAUT DAN AKUAKULTUR DARAT) SERTA SEKTOR PENTERNAKAN DAN INDUSTRI ASAS TANI.  WALAU PUN PADA ASASNYA MASIH BANYAK IMPOT BAHAN  DAN PRODUK PERTANIAN DARI LUAR NEGARA SEPERTI JAGUNG TERNAKAN, DAGING, SUSU, BUAH-BUAHAN IKLIM SEJUK DAN LAIN-LAIN KEPERLUAN , USAHA PERLU DITERUSKAN UNTUK MENGURANGKAN JUMLAH 'BILL IMPOT'. PROJEK GTP DAN EPP KERAJAAN DIHARAP DAPAT MEMBANTU DALAM PERKARA INI.


SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI PENULIS JUGA MENGHARAPKAN RAKYAT MALAYSIA AKAN TERUS BERSATU PADU DAN KUNJUNG MENGUNJUNGI DEMI PERPADUAN SEBAGAI TONGGAK KESTABILAN PEMERINTAHAN NEGARA KITA. WALAU PUN DI PERINGKAT NASIONAL SAMBUTAN KEDUA-DUA HARI BESAR TERSEBUT AKAN DIADAKAN PADA 16 SEPTEMBER 2011 TETAPI KEMERIAHAN TERSEBUT DIRASAKAN DISEMBUT DENGAN MERIAH PADA HARI INI 31 OGOS 2011. SELAMAT HARI MERDEKA RAYA 2011.


BY,
M ANEM
AIR KEROH
MELAKA
MALAYSIA
31 OGOS 2011  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

THANK YOU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...