Support My Blog

Thursday, January 1, 2015

SELAMAT TAHUN BARU 2015


SELAMAT TAHUN BARU 2015!.  
HAPPY NEW YEAR 2015!

Penulis Blog "Anim Agro Technology"  mengucapkan selamat tahun baru kepada pembaca blog ini yang telah mencecah seramai 4.33 juta orang semenjak ia ditulis pada 5 Julai 2009. Artikel pertama ditulis dan dibuat posting adalah bertajuk "Anim Tunelling The World" mengisahkan penulis yang mengembara diberapa negara dan masuk dalam terowong seperti di Pyramid Giza, di Mesir dan Terowong Vietcong di Vietnam serta undersea tunnel dalam Selat Inggeris Keretapi Eurostar London ke Paris. Artikel ini adalah artikel ditulis ke 3,065 yang ditulis sempena malam untuk menyambut kedatangan tahun baru 2015 hari ini. Sebanyak 1,808 artikel telah dibuat 'posting' sementara bakinya masih dalam simpanan menunggu giliran untuk dibuat posting. Posting artikel dalam blog ini dilakukan hanya satu artikel sehari dan kadang-kadang dihantar dua (2) artikel sehari mengikut kesesuaian. Kebanyakan artikel dalam blog ini berkisar mengenai teknologi pertanian sama ada digarap untuk dirujuk dalam negeri atau luar negara. Artikel pendek 3 - 7 perenggan ini ditulis dengan font yang besar untuk mudah dibaca dan difahami. Banyak foto dan juga illustrasi yang diletakkan disetiap perenggan untuk mengukuhkan maksud penulisan. Semua artikel disesuaikan dengan teknologi pertanian untuk dijadikan bahan rujukan lebih 200,000 pembaca setiap bulan. Artikel malam ini saya sempat menulis dalam "Anim Agro Technology" untuk saya sama mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015 kepada pembaca semua.
Blog ini menerima followers seramai 968 orang dengan sebanyak 1,876 komen-komen (comments) yang diberikan semenjak ia ditulis 7 tahun dahulu. Komen ini ada banyak mengutarakan soalan, penjelasan, hendak tumpang iklan dan sebahagian besar memohon untuk mendapatkan email penulis atau nombor HP. Blog pertanian ini telah dijadikan bahan rujukkan ilmiah kepada ramai pengguna ICT seperti pegawai pengembangan, penyelidik, pelajar sekolah, mahasiswa, peniaga, petani, usahawan dan banyak kumpulan lagi. Mereka menggunakan Desktop, Laptop malahan kini hampir 65% menggunakan Smartphone untuk capaian. Semuga tahun 2015 penulis akan terus menulis dan buat posting setiap hari dan kekal satu daripada blog teknologi pertanian yang memberi informasii berguna. Sehingga akhir tahun 2014 dan awal tahun 2015, blog ini mendudukki ranking ke 4,945 mengikut Alexa Rank di Malaysia (Angka rendah menunjukkan lebih tinggi tahap populariti). Kedudukan blog ini dalam dunia pula adalah pada 425,667mengikut www.statscrop.com/www/animhosnan.blogspot.com.. 
Semuga saya akan terus diberi kesihatan dan tenaga serta pemikiran yang lebih baik sepanjang tahun 2015. Amin.SELAMAT TAHUN BARU 2015...

Oleh,
M Anem,
Senior Agronomis,
Precint 11,
Putrajaya,
Malaysia.
(12.01 pagi, 1 Januari 2015

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

THANK YOU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...